A lakásfelújítás Budapest környékén magába foglalhatja a konyha és fürdőszoba teljes átalakítását, a nyílászárók cseréjét, új helyiségek kialakítását, pince létrehozását és a kert bokrosítását, gyepesítést is.

A lakásfelújítás Budapest határain belül elvégeztethető olyan cégekkel, akik direkt erre specializálódnak, mert például a lakásfelújítás Budapest határán kívül sokszor teljesen más igényeket jelent, mint a fővárosi tulajdonosoknál. Ha a lakásfelújítás Budapest belterületén történik, egészen más dolgokra kell odafigyelni, mintha a lakásfelújítás Budapest külső, parkos részein történik.

Mivel a belvárosban alig van zöld terület, sokan szeretnének lakásukban egy olyan üvegfallal védett télikertet, melyet telerakhatnak szebbnél szebb zöld növényekkel. Ha a lakásfelújítás Budapest emeletes házaiban van, akkor az emeleti erkélyek tökéletesek erre a célra. A lakásfelújítás Budapest belvárosában azzal is jár, hogy csökkenteni kell a zajszintet, mivel nagy az autós forgalom, s egyúttal el kell szigetelnünk magunkat a rossz levegőtől. Ilyenkor jön szóba a nyílászárók cseréje, amelynek plusz előnye, hogy fűtési szezonban energiát takarítunk meg vele.

A lakásfelújítás Budapest budai részén általában sokkal több befektetést jelent, mivel a családi ház alapterülete is nagyobb, a legtöbb házhoz park, úszómedence, jacuzzi és gyerekjátszótér is tartozik. Ezeknél a házaknál fokozottabban kell ügyelni a biztonsági berendezésekre is, mivel a betörők gyakran néznek ki maguknak olyan házat, amelyről látszik, hogy a tulajdonosnak sok értékes vagyontárgya van. Biztonsági kamerák, riasztóberendezések felszerelése ilyenkor szinte kötelező.

A lakásfelújítás Budapest földszintes házaiban kiterjedhet a kertre is. A kert kialakítása egy külön szakterület. A szokásos bokrokon, virágokon kívül létre lehet hozni sziklakertet, angolkertet, szökőkutat, halastavat és kövezett ösvényeket is, melyek a szalonnasütőhöz, bográcsozóhoz vagy uzsonnázó faasztalhoz vezetnek, melyet fapadok vesznek körül. A kertet körülvevő kerítés kialakítása megint csak fontos dolog. Ha nem akarjuk, hogy az utcáról be lehessen látni, akkor érdemes magasabb kerítést felállítani, vagy olyan bokrokat telepíteni a kerítés mentén, amelyek lehetetlenné teszik a belátást. Egy házőrző kutya is segíthet a nem kívánt bámészkodók elüldözésében, de ez viszont már tényleg nem tartozik a “lakásfelújítás Budapest” címszó alá.

A lakásfelújítás Budapest pesti részén nagyon különböző műveleteket vonhat maga után, attól függően, hogy lakótelepi lakásról, téglaépítésű lakásról vagy családi házról beszélünk. A lakásfelújítás Budapest bármely részén általában azzal jár, hogy a fürdőszobában és a konyhában kicserélik a csempéket, a mosdót, mosogatót, fürdőkádat valamint a járólapokat. A falakat vagy újra festik, vagy tapétát tesznek fel. A beépített konyhaszekrényeket vagy újrafestik, vagy azokat modernebbre cserélik. A régi csillárok és a lakás textíliáinak kicserélése (beleértve az új bútorhuzatot is) az esetek többségében hozzátartozik a felújítási munkálatokhoz.